-

Euribor (Euro Interbank Offered Rate)

0

Euribor er det daglige gennemsnit af rentesatserne foretaget på interbankmarkedet i Eurozonen. Euribor bliver udregnet og offentliggjort hver dag af EU’s Bankunion klokken 11 CET (også 11 dansk tid). Efter at de højeste og laveste 15 % af kvoteringerne på interbank-markedet er fjernet, regnes Euribor som gennemsnittet af de resterende kvoteringer af rentesatser på interbankmarkedet. Bidragsyderne til Euribor-renten er bankene med det største forretningsomfang i EU-zonens pengemarkeder, samt er i besiddelse af højeste kreditværdighed, høje etiske standarder samt et godt omdømme. Biddragsyderne omfatter både banke fra lande medlem af Euroen, fra andre EU lande samt store internationale banke som fx J.P Morgan Chase & Co. Euribor-renten ydtrykker hermed, hvilken rentesats bankene er villige til at udlåne Euro til en anden såkaldt primebank uden sikkerhedsstillelse. Der er i dag 8 forskellige Euribor renter med løbetider imellem en uge og et år. Euribor-renten regnes af mange for en af de vigstige renter i Europa, da den bruges som reference til et hav af låneaftaler samt ligger basis for mange værdipapirers priser og renter herunder rente-swap, derivater og obligationslån.

De aktuelle Euribor-renter kan ses på Euribors officielle hjemmeside: http://www.euribor-rates.eu/current-euribor-rates.asp

Euribor blev for første gang offentliggjort d. 30. december 1998 som led af introduktionen af Euroen i Januar 1999, og dermed erstattede Euribor betydningen af de tidligere PIBOR i Frankring og Fibor i Tyskland.

Den sammenlignelige interbankrente i Danmark hedder CIBOR, imens den i England hedder LIBOR.

Share.